NTK (NGK)

- NTK er med sine 7000 ansatte verdens største fremstiller af keramik.
I deres program har de over 20 forskellige kvaliteter i keramik, silicium, cermet,

CBN og Micro Grain hårdmetal.

Micro Grain Hårdmetal

Denne type hårdmetal er udviklet således at man har ændret Wolframcarbid-kornstørrelsen til 1μ og derved opnår egenskaber som større sejhed, hårdhed og samtidig mulighed for at slibe skærene skarpere end på almindeligt hårdmetal. Derudover får man yderligere fordele gennem de forskellige belægningstyper som findes i dag.


NTK er en af de største udbydere på markedet af langdrejeværktøjer, dvs. slebne platter med små radiuser, indstik, afstik, bagdrejeværktøjer samt små udborestænger hvor alle platter er lavet i Micro Grain hårdmetal og findes i et stort udvalg af mange forskellige typer og kvaliteter.

CBN

NTKs CBN er sammensat af Cubisk Boron Nitrid og et specielt keramisk bindemiddel. Der findes forskellige kvaliteter med hver deres egenskaber. Hovedsagligt anvendes CBN til sletbearbejdning i støbejern med højhastighed dvs. omkring 1000-1200 m/min. som resulterer i kort bearbejdningstid, lang standtid og særdeles målfaste emner. CBN anvendes også i hærdet materiale ved såvel afbrudt spån som glat snit.

Silicium

Silicium er særdeles velegnet til højhastighedsskrub, dreje- og fræseopgaver i materialer som GG20 - GGG40/60 med skærehastigheder op til 1000 m/min.

Keramik

Keramik anvendes til materialer som GG - GGG hovedsagligt til sletbearbejdning hvorved man opnår lang standtid og målfaste emner. Desuden anvendes keramik til bearbejdning af hærdede emner til omkring HRC65 samt materialer som Hastaloy, Inconel m.v.

Cermet

Cermet adskiller sig fra konventionelt hårdmetal ved at hovedbestanddelen, som før var WC (Wolfram carbid), nu er udskiftet med TIC. Dette gør cermet meget hårdt og dermed slidstærkt. Med metallurgiske fremskridt er det lykkedes at øge sejheden uden, af den grund, at reducere slidstyrken. Med nye metoder til sintring er de fysiske egenskaber forbedret og risikoen for revnedannelse er elimineret, hvilket gør vendeskærene yderst pålidelige.


Cermet er hovedsagligt beregnet til finarbejde ned høje skærehastigheder. Risikoen for løsægdannelse er lille, dette giver bedre overflade ruhed og snævrere tolerancer end man får med konventionelt hårdmetal.

SS tools

NTK har et specielt program velegnet til langdrejer, dette program kaldes SS tools. Dette program er kun lavet i førnævnte Micrograin carbide. Her fås alt fra iso platter (DCGT, CCGT ) med radius 00, 01, 02 samt Wiper versioner, til afstik i bredden 0.7. Programmet dækker et bredt område til langdrejere.

Se mere på NTK's egen hjemmeside www.ntkcuttingtools.co.uk

[NTK - News and Unique Swiss Tools]

[NTK Cutting tools]High speed milling with ceramics insert ''JR''

[NTK - DM4 Coated Carbide Grade with AM3 Chipbreaker]

[NTK Ceramic End Mill]

[NTK Cutting tools] High rigidity boring bar ''Mogul Bar''

[NTK Cutting tools]All purpose chipbreaker for turning"CL"

Dyndved Søndergade 2  //  6430 Nordborg  //  Tlf: 74 45 96 66  //  CVR: 14613846  //  E-mail: info@finn-a.dk

Opening Hours Office & Stock / Monday-Thursday: 8:00-16.00 / Friday: 8.00-14.00